Nanda Claessens

nanda claessens

Op 17 jan. 1986 te Einighausen ben ik geboren. Als jonge kleuter ging ik al dansen. Mijn muzikale basis is van start gegaan met blokfluitlessen. Twee jaar later startte ik op het instrument “bugel”.
Op de muziekschool te Sittard beleefde ik veel plezier aan de lessen, nam ik vaak deel aan solistenconcoursen en behaalde met gemak 4 hafa diploma’s. 
Op mijn 16e besloot ik om verder te gaan in de muziek en stapte over op het instrument “trompet”. In de 6e klas van de middelbare school besloot ik om auditie te doen op het conservatorium te Maastricht en werd aangenomen op de vooropleiding.
In juli 2003 behaalde ik mijn diploma voor atheneum en in september 2003 startte ik in het eerste jaar van het conservatorium met als hoofdvak “trompet” en hoofvakdocent “Benny Wiame”.
Tijdens het eerste jaar van het conservatorium ging voor mij een nieuwe wereld open en startte naast mijn studie ook met toneel spelen, zingen, piano spelen en wederom met dansen. Ook volgde ik het vak muziek en beweging (gericht op jonge kinderen) van Maria Speth.
Omdat kinderen mij boeiden gaf ik al snel muzieklessen aan deze doelgroep.
In juni 2008 haalde ik mijn diploma Bachelor of music, maar wilde daarna nog graag verder studeren en koos voor theater.
Ik bleef niet stilzitten en verhuisde na een auditie direct naar Utrecht om daar de voltijd vooropleiding theater te volgen aan het Utrechts centrum voor de kunsten.
Het jaar erna deed ik auditie voor de opleiding docent theater in Tilburg aan de fontys hogeschool voor de kunsten en startte in het eerste jaar. Op deze scholen was beweging een belangrijk vak. Tijdens al deze jaren heb ik daarnaast verschillende danslessen gevolgd zoals Jazzdance, moderne dans, Klassiek ballet en streetdance.
Twee jaar later kwam ik weer terug naar Limburg waar ik het vak als muzieklerares voortzette. Aangezien ik peuters en kleuters een ontzettend leuke leeftijd vind om mee te werken besloot ik om een aantal vakken van de opleiding kleuteronderwijs in België te volgen waar het vak beweging ook een belangrijk onderdeel is. In maart 2014 rondde ik ook nog de peuterdansopleiding Dingjan (gericht op de doelgroepen peuters & kleuters) af. Wat ik het leuke aan peuters en kleuters vind, is hun speelsheid, nieuwsgierigheid, eerlijkheid, verscheidenheid, creativiteit, levendigheid en hun fantasie!
Voor mij is het dus een uitdaging om op een creatieve en enthousiaste manier te zoeken hoe ik peuters en kleuters plezier kan geven en kan helpen in hun ontwikkeling!
Vandaar Peutermoves en Kleutermoves!